Vízitúra Nyomtatás

 

Vízitúra,Vízi Vándortábor,Koncertek,Kulturális rendezvények 2020.

A "ZALA ZÖLDJE,MURA ÁRJA" EGYESÜLET RENDEZVÉNYEI:

Vízi Vándortáborok

Ezeket a Vízi Vándortáborokat elsősorban gyermek és ífjúkorúak számára szervezzük, de valójában minden korosztály számára rendelkezésre állunk.

A résztvevők elsajátíthatják a folyami úszás, a kenuzás,a horgászat, a természetközeli életforma és a Természetvédelem alapjait.Részletes információkért hívjatok bátran.Mindenben állok rendelkezésetekre.

2020.évi ajánlataink:

RÁBA:

 VÍZI VÁNDORTÁBOROK:

Rába Blues és a Rába Odysseys Kenutúra útvonalát követő Vízi Vándortáborok.

Az aktuális időpontokat lássd a Honlap bal menüjében.

A Vízi Vándortáborok résztvevői teljes ellátásban részesülnek.A gyermekekre illetve az ifjoncokra vízi túravezetők és pedagógusok ügyelnek.

Ha a Honlap bal menüjében megadott időpontok egyike sem felel meg,akkor megfelelő létszám esetén a Rábai Vízi Vándortáborok időpontja és  időtartama szabadon választható.


Koncertek,Kultúrális Rendezvények:

A "Zala Zöldje,Mura Árja" Egyesületen belűl kettő közszerepléseket is vállaló zenei formáció működik.


 

A Mura Árja Jam és a Fehér Holló

Ezen alkalmi zenekarok stílusa egyéni, akusztikus, a zenészek eddigi zenei tapasztalatainak ötvözete. Hangzásvilágágukat az állandó és az alkalomszerű vendégzenészek játéka teszi különlegessé, izgalmassá.

A versek és a dalok szerzői:

Hangya "Benő" Béla & Balaton János Poey

 

A Mura Árja Jam és a Fehér Holló zenészei illetve vendégzenészei:

Hangya Béla "Benő", Balaton János "Poey", Visi Zoltán, Balaton Rudolf, Szombathelyi Attila, Sófalvi "Só" János, Szántner "Szandi" László, Pál "Shabby" Ferenc.

De a koncertek mellett vendégeinknek rögtönzött Szimpóziumokat is tartunk.

Pl. Terészetvédelemről, folyókról, Zenéről, Filozófiáról,Magyar Őstörténetről, Magyar Történelemről,Világlátásról és Világnézetről.

Minden érdeklődőt illetve megrendelőt nagy-nagy szeretettel várunk!

ÉRDEKLŐDNI: 

Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

TELEFON:06 20/463-0577

 

Forrás: www1.zalamedia.hu/egerszeg/110913/h.html

Kenutúra a Rábán

NYÁRI TÁBOROK KÖZÉPISKOLÁSOKNAK

 

A Zalai Civil Életért Közhasznú Egyesület TÁMOP 3.2.11/10-1-2010-0085 kódszámú „Világfa művészeti, hagyományőrző és természetvédelmi programok” című projekt keretében nyári kenutúrákat szervezett középiskolás csoportok részére július és augusztus hónapokban.

Az egyesület természetvédelmi programjai között kidolgozott egyhetes vízitúrát, amelyet a város középiskoláinak ajánlott fel térítésmentesen. A program célja, hogy a diákok az iskolai közegből kilépve ismerjék meg és fedezzék fel az élő természet sajátosságait, személyes tapasztalatokkal bővüljenek. Éljék át a természet harmóniáját, hogy felelősség ébredjen bennük ennek megóvására és ápolására.

A kenutúrán a Kölcsey- és a Mindszenty-gimnázium, a Páterdombi Szakképző Iskola és a Ganz-szakközépiskola diákjai vettek részt. A hat héten át tartó evezésen egyhetes turnusokban, 20 fős csoporttal, két kísérőtanárral indultak a kalandokkal teli túrára.

Az evezés minden alkalommal Szentgotthárdon vette kezdetét, ahol a Zala Zöldje, Mura Árja Egyesület vezetésével és gyakorlott túravezetők irányításával a gyerekek elsajátították a kenuzás és a vízi kresz alapjait, a balesetmegelőzési és mentési technikákat.

A vízre szállást követően napi 6–10 kilométert eveztek a Szentgotthárd–Rábagyarmat–Csákánydoroszló–Körmend–Molnaszecsőd–Rábahidvég szakaszon. Az evezést nyugodt, csendes és veszélyes, borulásokkal tarkított szakaszok tették változatossá. A júliusi viszontagságos, viharos időjárás sem szegte kedvét a diákoknak, akiket kivétel nélkül megérintett a folyó és környezetének szépsége.

Evezés közben megismerkedtek a Rába növény- és állatvilágával, megfigyelték a folyó vízállását, a víz tisztaságát a különböző szakaszokon. Szembesülniük kellett az ember környezetet károsító tevékenységével is, áthaladtak szennyezett szakaszokon, és ahol szükséges volt, összegyűjtötték a szemetet. A napi több órás evezés után a megállóhelyeken közös főzés, tábortűz, éjszakai kalandtúra színesítette a programot.

Diákok és pedagógusok egyaránt sok-sok élménnyel gazdagodtak, megköszönték az egyesületnek a kivételes lehetőséget és várják a túra jövő nyári folytatását.

 

Forrás: www1.zalamedia.hu/egerszeg/110913/h.html